Omien vahvuuksien löytäminen

Yliopistossa opiskelija pääsee osallistumaan monelle erilaiselle kurssille ja toimimaan osana toisistaan poikkeavia projektiryhmiä. Erilaiset ja haastavat ryhmätyöt antavat opiskelijalle mahdollisuuden toimia eri rooleissa, ja näin löytävät omat vahvuudet. Tässä blogitekstissä kerromme millaisia vahvuuksia ryhmämme jäsenet ovat löytäneen itsestään, sekä millaisia uusia puolia jotkut ovat itsestään löytäneet, kun ovat joutuneet haastamaan itseään.

Koska yliopistossa pääset harvoin itse päättämään ryhmäsi jäseniä, pääset toimimaan erilaisten persoonien kanssa ja joudut työskentelemään erilaisissa rooleissa. Itse olen myös kolmen opiskeluvuoteni aikana ollut osana montaa ryhmätyöprojektia, joista osa on onnistunut hyvin ja osa taas heikommalla menestyksellä. Olen kuitenkin huomannut sen, että mitä pidemmällä olen opinnoissani ollut, sitä paremmin ovat ryhmätyöt sujuneet. Tämä johtuu nimenomaan siitä, että ryhmäläiseni ovat löytäneet omat vahvuutensa ja ryhmän roolit jaetaan niiden mukaan. Kun ryhmänjäsenet ovat päässeet hyödyntämään omia vahvuuksiaan, on projektit onnistuttu saattamaan maaliin ilman sen suurempaa stressiä.

Aloittaessani yliopiston ei minulla ollut harmainta aavistustakaan siitä, mitkä olisivat mahdollisesti omat vahvuuteni ryhmätyöskentelyssä. Ajattelin jopa hieman naivisti, että helpoimmalla kun osallistuu mahdollisimman vähän ja hoitaa vain omat hommansa. Tämä ajattelutapa, onkin nopeasti paljastunut virheelliseksi. Olenkin jopa hieman yllätyksekseni löytänyt omat vahvuuteni enemmän johtavasta ja äänessä olevasta roolista. Nyt osallistun enemmän ideointiin ja tuon rohkeasti mielipiteeni esiin. Omaksi heikkoudekseni olen puolestaan tunnistanut aikatauluttamisen ja kommunikaation ylläpitämisen.

Toinen ryhmämme jäsen puolestaan tunnistaa omaksi vahvuudekseen juurikin työn organisoinnin ja aikatauluttamisen. Nämä vahvuudet omaava henkilö onkin todella hyödyllinen ryhmätyön onnistumisen kannalta.

E.K / JAMES

Jätä kommentti